Laatste nieuws

Leeuwendeel kinder- en peuteropvanglocaties Borger-Odoorn overgenomen

Protest tegen de sluiting op 19 mei bij voorschool Klein Duimpje in Nieuw-Buinen. Foto: Eigen foto

Het grootste gedeelte van de zeven peuter- en kinderopvanglocaties van de Stichting Peuterwerk en Kinderopvang Noord-Nederland (beide onderdeel van Tinten Welzijnsgroep) zijn overgenomen. Dat laat Truus Koning, interim-directeur van de twee instanties, weten.

De locaties in Odoorn (zowel peuter- als kinderopvang), Buinerveen, Valthermond en Exloo gaan over naar KeiKidz, een lokale partij uit Buinen. Deze partij neemt ook de bijbehorende medewerkers over. Voor de locaties in Borger en Nieuw-Buinen is het niet gelukt om een geschikte overnamekandidaat te vinden.

,,Maar de landelijke organisatie Partou heeft aangeven na de zomer in beide plaatsen met een voorschool te beginnen. Dus de kinderen kunnen daar alsnog terecht.” Wel is het zo dat de medewerkers op deze locaties niet mee kunnen. ,,Voor hun kijken we of we ze een plekje kunnen geven binnen onze organisatie.”

In mei kwam het nieuws naar buiten dat Tinten tien peuter- en kinderopvanglocaties wou sluiten in de gemeenten Borger-Odoorn en Emmen. In die laatste gemeente ging het om drie locaties in Weiteveen en Nieuw-Amsterdam. Deze zijn inmiddels overgenomen door Viviani.

Concurrentie

Als redenen voor sluiting noemde Tinten onder meer de toegenomen concurrentie en het teruglopende aantal kinderen. Met de gemeente zijn eind 2019 ook gesprekken gevoerd over de financiën. Met als uitkomst dat Borger-Odoorn Tinten nog iets is tegemoetgekomen. Wethouder Albert Trip verbaasde zich vervolgens dat dit voorjaar alsnog het besluit tot sluiting viel.

De voorscholen worden doorgezet tot 3 juli, de kinderopvang tot 1 augustus. ,,Het gaat allemaal feilloos over, dus geen hiaten wat dat betreft.” Koning is blij met de behaalde resultaten. ,,Voor ouders, kinderen en medewerkers is er nu duidelijkheid.”

Facebook

Hou ook onze facebook pagina goed in de gaten!

Daar plaatsen we alle laatste ontwikkelingen en activiteiten welke we met de kinderen doen. Gewoon omdat het leuk is

Peuter Kidz van start

Vanaf 01 augustus gaat Kei Kidz uitbreiden in haar aanbod met peuteropvang.

Peuteropvang

Wellicht heeft u al het een en ander gelezen over het aanbod voor Peuteropvang binnen Kei Kidz.

Na de zomervakantie starten we met een groep voor peuteropvang/ Voorschoolse opvang. We gaan dit Peuter Kidz noemen. Onze pedagogisch medewerkers zijn allemaal volop bezig met de opleiding VVE.  Sommigen zijn zelfs al gediplomeerd. We gaan werken met het programma UK en Puk waardoor jonge kinderen meer aanbod krijgen in het voorschoolse programma.  Binnen de gemeente word hard samengewerkt met scholen/ GGD en andere partijen om het aanbod VVE zo breed mogelijk in te zetten. Ouders krijgen hiervoor een tegemoetkoming van de gemeente. Voor meer informatie hierover kunt u uw vragen stellen op het volgende e mail adres: info@keikidz.nl

Kei Kidz weer volledig open

Sinds 11 mei is ons kinderdagverblijf weer volledig open gegaan, vanaf 8 juni mag de Buitenschoolse opvang ook weer volledig draaien. De kinderen mogen dan allemaal weer gebruik maken van hun reguliere contractdagen.

Voor zowel de kinderen, u als ouders en voor onszelf was het behoorlijk wennen met de nieuwe maatregelen. Het was natuurlijk ook afwachten hoe het allemaal zou gaan verlopen. We kunnen gelukkig concluderen dat het goed is gegaan.  We zijn super trots op de kinderen, op hoe snel ze zich hebben aangepast en hoe zij zich keurig aan de regels hebben gehouden. Dit geldt voor u als ouders, net zo.

Doordat we ons allemaal aan de regels hebben gehouden komen we steeds een stukje dichter bij het “nieuwe normaal”.

De eerstvolgende stap is dat vanaf 8 juni ook de BSO weer volledig open mag. Scholen kunnen weer terug naar de reguliere schooltijden en de kinderen kunnen vanaf dan weer op hun reguliere dagen/ tijden terecht bij ons.

Mocht het zo zijn, dat de school waar uw kind heen gaat nog een aangepast rooster volgt, dan willen wij u verzoeken om ons hiervan op de hoogte te brengen. Dit in verband met het inroosteren van personeel en de groepsplanning.

De noodopvang wordt nog steeds gecontinueerd door ons aan kinderen waarvan 1 of 2 ouders een cruciaal beroep hebben. Hier blijven wij de huidige regels voor hanteren in ieder geval tot 01 juli.

We wensen iedereen een Kei Goed 2020

Alle medewerkers van Kei Kidz wensen iedereen een fantastisch nieuw jaar.

We zijn weer vol enthousiasme met elkaar aan de slag.

wil je een kijkje komen nemen op de BSO of het kinderdagverblijf, aarzel dan niet en kom vrijblijvend langs voor een rondleiding.

Ons telefoonnummer is 0599- 23 62 24

Schoolstraat 8 in Buinen

In de vakantie zijn we verhuist naar de Schoolstraat 8 in Buinen

volg ons ook op facebook voor het laatste nieuws

AVG

Vanaf 25-05-2018 stelt de overheid strenge eisen aan het verzamelen en het beveiligen van klantgegevens en andere privacygevoelige data.

De AVG zorgt onder meer voor:

  • versterking en uitbreiding van privacyrechten
  • meer verantwoordelijkheden voor organisaties
  • dezelfde bevoegdheden voor alle europese privacytoezichthouders.

Kei heeft alvast een privacyreglement gemaakt. Klanten (ook toekomstige) kunnen deze inzien of opvragen op ons e mail adres: info@keikidz.nl

Voor meer informatie kunt u kijken op de website van de autoriteit persoonsgegevens.

n.b.: wij publiceren het privacyreglement binnenkort op onze website.

Met derden partijen hebben we, of gaan we verwerkersovereenkomsten sluiten daar waar nodig.

 

BSO update

Mocht je een plekje op de BSO voor je kind(eren) willen reserveren, bel dan even met ons Kantoor.

Op verschillende dagen zijn er nog plekjes beschikbaar.

 

Aanmelden van uw kindje .. wees op tijd

 

We hebben nog plekjes beschikbaar voor jonge kinderen op Kei Kidz. De groep van 0 tot 4 jaar is een kleine kinderopvang groep welke nog plaatsen beschikbaar heeft. Mocht je zwanger zijn of al een kleintje hebben en een plekje willen reserveren kom dan even langs om te kijken of Kei Kidz de opvang voor jullie kindje mag verzorgen. Op tijd inschrijven voorkomt teleurstellingen.

Laura en Kelly zijn het vast gezicht op deze groep en voorzien je graag van informatie omtrent de opvang.

Goede zorg met veel liefde voor de kleintjes..

 

 

Vakantie verloopt Kei goed!!

In de vakantieperiode worden er allerlei leuke activiteiten gedaan met de kinderen.

Op onze facebook pagina kunt u alles volgen.