Leeuwendeel kinder- en peuteropvanglocaties Borger-Odoorn overgenomen

Protest tegen de sluiting op 19 mei bij voorschool Klein Duimpje in Nieuw-Buinen. Foto: Eigen foto

Het grootste gedeelte van de zeven peuter- en kinderopvanglocaties van de Stichting Peuterwerk en Kinderopvang Noord-Nederland (beide onderdeel van Tinten Welzijnsgroep) zijn overgenomen. Dat laat Truus Koning, interim-directeur van de twee instanties, weten.

De locaties in Odoorn (zowel peuter- als kinderopvang), Buinerveen, Valthermond en Exloo gaan over naar KeiKidz, een lokale partij uit Buinen. Deze partij neemt ook de bijbehorende medewerkers over. Voor de locaties in Borger en Nieuw-Buinen is het niet gelukt om een geschikte overnamekandidaat te vinden.

,,Maar de landelijke organisatie Partou heeft aangeven na de zomer in beide plaatsen met een voorschool te beginnen. Dus de kinderen kunnen daar alsnog terecht.” Wel is het zo dat de medewerkers op deze locaties niet mee kunnen. ,,Voor hun kijken we of we ze een plekje kunnen geven binnen onze organisatie.”

In mei kwam het nieuws naar buiten dat Tinten tien peuter- en kinderopvanglocaties wou sluiten in de gemeenten Borger-Odoorn en Emmen. In die laatste gemeente ging het om drie locaties in Weiteveen en Nieuw-Amsterdam. Deze zijn inmiddels overgenomen door Viviani.

Concurrentie

Als redenen voor sluiting noemde Tinten onder meer de toegenomen concurrentie en het teruglopende aantal kinderen. Met de gemeente zijn eind 2019 ook gesprekken gevoerd over de financiën. Met als uitkomst dat Borger-Odoorn Tinten nog iets is tegemoetgekomen. Wethouder Albert Trip verbaasde zich vervolgens dat dit voorjaar alsnog het besluit tot sluiting viel.

De voorscholen worden doorgezet tot 3 juli, de kinderopvang tot 1 augustus. ,,Het gaat allemaal feilloos over, dus geen hiaten wat dat betreft.” Koning is blij met de behaalde resultaten. ,,Voor ouders, kinderen en medewerkers is er nu duidelijkheid.”